• Telefon:

  0724 367 749

  0740.244.558

 • Mesaj rapid pentru a primi estimare gratuita de pret:


 • VERIFICARI PRAM BUCURESTI

   

  Verificari PRAM cu aparat omologat

   

  Măsurători şi verificări PRAM cu aparatură omologată.

   

   

  Buletinul tip „PRAM” reprezintă metoda prin care angajatorul stabileste strategia de prevenire a riscurilor cauzate de exploatarea uneia sau mai multor instalații electrice. Legislația în vigoare, ce acoperă domeniile securității și sănătății în muncă, dar și apărarea împotriva incendiilor, impune ca verificarea PRAM să fie efectuată în mod perioadic.

  Aparat verificare PRAM                    Aparatura verificari PRAM

  Scopul verificărilor periodice este acela de a analiza modul în care circuitele electrice și paratrăsnetele sunt legate la pământ:

  • ♦ Prevenirea riscului de electrocutare pentru persoanele care intră în contact cu instalația electrică
  • ♦ Prevenirea riscului de incendiu
  • ♦ Prevenirea riscului de distrugere a echipamentului electric și electronic

   

  Verificarile PRAM se desfașoară pe baza Normativului I7/2011 și reprezintă o cerință obligatorie de securitate pentru câmpul muncii, dar și o sarcină care se află în atenția tuturor celor care dețin sau administrează cladiri ce beneficiază de prezența instalațiilor electrice.

  Compania Electric Energy Serv efectuează verificări PRAM in Bucuresti care vizeaza măsurarea rezistenței de dispersie – aceasta se stabileste în rezistența solului propriu – zis și zona care se caracterizează printr-un potențial nul de tensiune.

  De asemenea, se optează pentru verificari si masuratori PRAM în momentul în care se dorește stabilirea continuității legăturilor realizate între priza de pământ și tablourile electrice, echipamentele speciale sau prizele electrice, elemente care sunt direct conectate la tensiune. Pentru realizarea acestor analize standard, specialiștii Electric Energy SRL utilizează aparate speciale de măsurători PRAM.

  Legislația prevede în mod explicit periodicitatea acestor verificări, frecvența proceselor fiind direct influențată de condițiile în care sunt utilizate instalațiile electrice. Proprietarul unei instalații are sarcina de a urmări termenul de valabilitate pentru toate tipurile de măsurători și verificări PRAM. Pe lângă situațiile prevăzute de lege, aceste proceduri trebuie efectuate și în cazul în care au loc modificări ale sistemului de legare la pământ.

  După efectuarea acestor verificări, rezultatele sunt analizate și raportate sub formă de încercări pentru instalația electrică ce a fost supusă testelor. Aceste rapoarte stabilesc starea prezentă a instalațiilor, dar și a echipamentelor electrice. Se regăsesc sub denumirea de Buletine PRAM.

  Potrivit rapoartelor ANRE, autoritatea care se ocupă cu legislația în domeniul energiei electrice, ea este și instituția care atestă activitatea firmelor ce doresc să evolueze în acest sector de activitate. Astfel, pentru ca măsurătorile și reviziile periodice să fie efectuate într-un cadru 100% legal, specialiștii noștri vă recomandă să apelați doar la companiile certificate de ANRE.

  Compania Electric Energy Serv posedă atestatele de top A1 și B, astfel că are permisiunea de a remedia neregularitățile care sunt depistate pe baza verificărilor PRAM efectuate. Serviciile de notificare a perioadei de valabilitate pentru buletinele PRAM sunt oferite ca serviciu suplimentar, acestea fiind furnizate în mod gratuit de către echipa noastra.  Cei care doresc o ofertă personalizată în funcție de resursele financiare disponibile și de perioada de execuție sunt invitați să ne lase un mesaj în pagina de CONTACT.

  Masurători PRAM Bucuresti

  În categoria extinsă a verificărilor PRAM periodice, analize ce trebuie realizate la un anumit interval de timp și care sunt prevăzute în legislația acestui domeniu, sunt incluse multe tipuri de masurători. Acestea sunt necesare întrucat instalațiile electrice se deteriorează în timp. Procesul de degradare a sistemelor este influențat de factori precum: supraîncărcarea circuitelor, gradul ridicat de uzură a echipamentelor, oxidarea, coroziunea și învechirea izolațiilor. În felul acesta, legea presupune că beneficiarul are obligația de a menține aceste instalații într-o stare optimă de siguranță, astfel încat ele să nu reprezinte un potențial pericol pentru persoanele care lucrează în clădirea respectiva.

  Printre măsurătorile din cadrul verificărilor PRAM se numară și identificarea gradului de rezistență pentru izolația conductoarelor, măsurarea curentului la care se produce scurtcircuitul, analiza elementelor menite să protejeze sistemul (disjunctoare diferențiale), dar și stabilirea nivelului de rezistentă a izolației pentru carcasele aparatelor electrice.

  Grupul Electric Energy Serv este alcătuit din personal specializat, care insumează ingineri, maiștri, dar și electricieni cu o experiență vastă în domeniul energiei electrice. Un alt atu al companiei noastre se reflectă în faptul că echipa noastră operează exclusiv cu echipamente performante, de înaltă calitate, care corespund standardelor și normelor aflate în vigoare.

    ♦ Executăm verificări PRAM şi în regim de urgenţă şi de asemenea oferim gratuit servicii de notificare pentru expirarea perioadei de valabilitate a verificărilor.

    ♦ În baza contractelor încheiate, oferim gratuit consultanţă de specialitate.