• Telefon:

  0724 367 749

  0740.244.558

 • Mesaj rapid pentru a primi estimare gratuita de pret:


 • TERMOGRAFIERE INFRAROSU

  Termografierea în sistem infraroșu reprezintă o metodă de măsurare a modului în care este distribuită temperatura la suprafața unui corp. Permite obținerea unui model de hartă termică, al cărui scop este acela de a oferi o viziune spectrală asupra zonei respective. Este una dintre vechile metode de analiză a regimurilor termice din instalații.

  Evoluțiile din ultimii ani au permis trecerea acestei metode în contextul lucrărilor de mentenanță, folosite pentru a controla instalațiile electrice, pentru a identifica punctele fierbinți ale conexiunilor cu rezistență mare sau a împământărilor realizate necorespunzător, dar și a circuitelor care nu sunt realizate în conformitate cu standardele industriei.

  Procesul fizic de termografiere infraroșu are loc între aparatul specializat și spațiul termografiat, numit în termeni de specialitate – scenă termică -. Datele redate prin intermediul acestui aparat generează o imagine (harta termică), acel grafic ce prezintă felul în care este reprezentată căldura în scena termică dată.

  La baza acestei tehnologii de ultimă generație, numită termografiere pentru instalații electrice, se află teoria conform căreia orice corp care emană o temperatură de peste 0 grade Celsius emite un anumit tip de energie. Această energie este concentrată în jurul unui spectru infraroșu. Aici intervine rolul aparatului de măsurare, care este acela de a cuantifica această energie redată de obiecte si de a determina temperaturile pentru fiecare termen din imagine.

  Unde se foloseste termografierea?

  Printre utilitățile acestei metode se numără: scanarea termică a clădirilor, întreprinderea unor acțiuni de mentenanță, stabilirea unor mijloace de producție și transport, creșterea vizibilității în domeniul maritim, măsurarea posibilelor scurgeri de gaze, mentenanța în sistemul medical, cercetarea anumitor sisteme, stabilirea unor mijloace de securitate sau supraveghere, dar și la dotarea unor sisteme de Night Vision.

  Aceasta metodă de termografiere infraroșu reușește să măsoare temperaturi care pornesc de la – 40 de grade Celsius și care ajung pana la 2000. Are capacitatea de a expune până și cele mai mici diferențe de temperatură. Astfel, metoda de termografiere infraroșu devine esențială in domeniul instalațiilor electrice.

  Termografiere pentru instalatii electrice – avantaje

  Principalul avantaj al acestei metode este acela ca oferă o hartă detaliată a temperaturilor, care poate fi surprinsă de la distanță, fără a intra în contact direct cu scena termică. Acest aspect este indispensabil, mai ales în cazul echipamentelor electrice, care se află constant sub tensiune. Acestea nu pot fi accesate în mod direct, astfel că aparatul de termografiere reușește să ofere o vedere de ansamblu, reala, în mod indirect, dar sigur.

  Aceasta metodă nu influențează în niciun fel scena termică pe care o supune testului și, cu toate acestea, reușește să redea date exacte și să evidențieze până și cele mai sensibile diferențe.

  Aceasta metodă de termografiere infraroșu este aplicată cu ajutorul unor camere de scanare portabile, prin intermediul cărora pot fi identificate circuitele supraîncarcate, contactele imperfecte, zonele oxidate etc. Este atat de populara în special datorită capacității sale de prevenție a anumitor accidente, cauzate de ansamblurile sau porțiunile de instalații electrice care nu funcționează corespunzător.

  Față de alte metode de diagnoză a sistemelor de instalații electrice, termografia se remarcă prin faptul că nu emite radiații care ar putea dăuna organismului uman, implicit personalului care se ocupă de procesul propriu – zis de termografiere pentru instalații electrice. De asemenea, problemele, deficitele sau predispozițiile spre deteriorare sunt detectate cu ușurință, la fața locului.

  Se elimină prin acest avantaj necesitatea de a apela la o incintă ce respectă anumite standarde, așa cum sunt laboratoarele specializate. Alte două trăsături esențiale se reflectă în caracterul non – intruziv și non – distructiv pe care îl manifestă tehnologia de termografiere instalații electrice. Iar pentru că transformatoarele, întrerupătoarele, cablurile, generatoarele și tablourile electrice nu sunt afectate, procesul poate fi investigat succesiv fără a influența negativ materialele din care ele sunt confecționate sau funcționarea pe termen lung.

  Nu în ultimul rand, compania noastra vă recomandă serviciul de termografiere instalații electrice pentru depistarea precoce a defectelor la sistemele electrice, astfel incat funcționarea lor să nu fie