• Telefon:

  0724 367 749

  0740.244.558

 • Mesaj rapid pentru a primi estimare gratuita de pret:


 • AER CONDITIONAT

   EEP icon AC

  Firma noastră oferă servicii de montare, demontare, relocări, incărcare freon, service, revizii, rematisări sau debacterizări aere condiţionate, pentru orice tip de proiect

   

  Chiar dacă aveţi un aer condiţionat montat este recomandat ca înainte de sezonul cald să realizaţi o revizie pentru ca acesta să funcţioneze în siguranţă, la capacitate maximă.

   

  „ATENŢIE! Vara a venit mai devreme, iar dacă nu aveţi încă un aparat de aer condiţionat este recomandat să vă achiziţionaţi unul anul acesta deoarece din 2014 lucrurile se vor schimba!

  De la 1 ianuarie 2013 a intrat în vigoare Regulamentul UE 206/2012 de punere în aplicare a Directivei ErP 2009/125 CE referitoare la aparatele de aer condiţionat cu o capacitate de până la 12 kW. Scopul este acela de a promova un nou concept de „produs ecologic” printr-un consum minim de energie electrică şi, astfel, o reducere cu 20% a emisiilor de CO2. Astfel, de la începutul acestui an tuturor sistemelor de aer condiţionat de până la 12 kW le-a fost aplicată o nouă etichetă energetică. Produsele care nu îndeplinesc cerinţele vor fi interzise de la comercializare pe piaţa Uniunii Europene. La fel se va întâmpla şi cu aparatele de aer condiţionat pentru utilizatorii casnici. Aşa s-a întamplat şi cu becurile clasice, cu incandescenţă, care au dispărut de pe piaţă.

  În prezent, pe piaţă există două mari categorii de aparate, cu compresor de tip ON/OFF (pornit/oprit), care au preţuri mai mici sau cu compresor inverter, care sunt mai scumpe.

  Ce inseamnă inverter ?

  Un sistem de aer condiţionat cu inverter iţi reglează în mod continuu randamentul de răcire şi încălzire, pentru a-l corela cu temperatura din cameră, îmbunătăţind astfel nivelurile confortului. Inverterul reduce timpul de pornire al sistemului, prin urmare, se ajunge mult mai rapid la temperatura solicitată a camerei. Imediat ce temperatura corectă este atinsă, inverterul garantează menţinerea ei constantă. Deoarece un inverter monitorizează şi reglează temperatura mediului ambiant oricând este nevoie, consumul de energie scade cu 30% in comparaţie cu un sistem tradiţional cu pornire/oprire.

  Cum alegeţi aparatul ?

  În prezent, aparatele cu invertere au preţuri destul de piperate. Astfel, dacă nu dispuneţi de un buget mare ar fi cazul să vă orientaţi urgent către un model cu compresor on/off.

  Dacă v-aţi hotărât să cumparaţi un aparat de aer condiţionat, este bine să aveţi în vedere câteva criterii principale, care vă vor ajuta să faceţi alegerea cea mai potrivită nevoilor, precum:

   capacitatea echipamentului care este exprimată in BTU/h (abreviere de la British Thermal Unit) şi se referă la puterea de răcire (sau încălzire) a aparatului. Dacă vreţi să montaţi aparatul in dormitor, un aparat de 9.000 BTU este suficient; dacă vreţi să îl montaţi în sufragerie puteţi să alegeţi unul de 12.000 BTU.

  consumul de energie electrică. Clasificarea se face pe o scară codificată A/B/C/D, în care A reprezintă clasa de eficienţă energetică maximă.

  nivelul de zgomot. Această caracteristică este specificată în decibeli (dB) separat atât pentru unitatea interioară, cât şi pentru cea exterioară şi evident este bine să aibă o valoare cât mai mică, pentru un confort optim.

  Funcţii suplimentare:

  În funcţie de model şi de producător, puteţi beneficia de o serie de funcţii suplimentare utile, cum ar fi:

  mod răcire rapidă (volumul maxim de aer este activat pentru o durată scurtă prestabilitî, după care aparatul revine automat la setările anterioare).

  mod autocuraţare a schimbătorului de caldură

  facilitaţi de programare pornire şi oprire (temporizator pentru ca aparatul să pornească sau să se oprească la o oră pre-setată)

  funcţie anti-îngheţ (temperatura nu scade sub 10 grade).

  mod „noapte” (nivel redus de zgomot şi funcţionare uniformă a ventilatorului)

  sistem de distributie a aerului in 4 direcţii (pentru o acoperire cât mai uniformă a încăperii)

  afişare temperatură şi pe unitatea interioară

   

  De asemenea, pot fi prezente diverse tipuri de filtre pentru praf, polen, fum, microorganisme dăunătoare sănătăţii sau pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute.

   

  Dacă vă cumparaţi aparatul din magazine online trebuie să socotiţi pe lângă preţul aparatului şi montajul. De asemenea, aveţi grijă că aparatul să vină cu kit de montaj inclus, altfel va fi nevoie de o cheltuială suplimentară pentru ţevi, cabluri etc. „

  Sursa: www.capital.ro – 07.05.2013